цибулька томат тарілка
0

Цікава історія про бургер!

Бургер, страва яка наразі є найпоширенішою пропозицією багатьох фаст-фудів. Різноманітність пропозицій зашкалює, наприклад чизбургер і гамбургера можна зустріти в багатьох містах не тільки Києва, але і по всьому світу. Бургер заведено вважати стравою для швидкого перекусу. Хоча в деяких закладах це далеко не найшвидше блюдо, як в приготуванні, так і у вживанні, тому саме у бургерних та профільних закладах, де бургер — це майже витвір мистецтва, ці страви вже не належать до категорії фаст-фуду! Бургер бари, ресторани, профільні кафе створюють власні рецепти, щоб вигідно відрізнятись від конкурентів, саме тому Бургер — Бар Your Cafe взяв за ідею створити крафтові бургери на різний смак та колір!

Соковитий бургер з беконом!
Найбільший бургер занесений у книгу рекордів Гінеса був приготований в США, у штаті Мінесота, кухарями казино «Чорний ведмідь». Його вага склала майже тонну, а точніше, то 914 кілограмів. Діаметр бургеру склав цілих 3 метри. Для приготування такої величезної страви знадобилося біля 30 кілограмів бекону, 23 кілограми цибулі й салату, а сиру 18 кілограмів.

Відомий і популярний американський бутерброд — гамбургер — отримав своє найменування, завдяки емігрантам з Гамбурга. Днем його народження заведено вважати 27 липня. У ті часи бургеру довелося стати лідером фастфуду США, а пізніше — і у світі, внаслідок зручного вживання під час руху.

Неймовірно, однак більше століття тому жодна людина не уявляла, що котлету розміщену між двома булками, будуть вважать неймовірно смачною стравою. Вигадка кухарів стрімко набрала популярність майже у всіх верств суспільства, адже гамбургер водночас доволі простий, але завжди дуже смачний!

Отже, гамбургер отримував великого поширення серед людей різних країн, тому багато хто виявив бажання бути якимось чином причетними до його створення. В результаті суперечок з метою відвоювання собі хоча б трохи популярності, історія гамбургера перетворилася в одну із самих хитромудрих і цікавих серед кулінарних продуктів. У цій розповіді ми наведемо цікаві історичні факти та спробуємо розібратися, хто насправді може бути «батьком» популярного на сьогодні бургера, який має безліч рецептів та давно вже не являється стравою фаст-фуду, особливо в таких закладах як наш Бургер — Бар Your Cafe!

«Гамбургер» - похідне від імені найбільшого міста у Німеччині — Гамбурга. Є теорія - гамбургер, який являв собою в ті часи шматочок обсмаженого м'яса зі свинини захований у два шматочки хлібу, з німецькими емігрантами потрапив до США.
Чарлі Нагрін на ярмарку у Сеймурі в далекому 1885 році займався продажем фрикадельок, які клав між 2-ма хлібними шматочками. Продавець придумав назву страві «Гамбургер Чарлі» і вважав, що він є найбільш підхожий саме для продажу на ярмарці, оскільки його можна вживати в їжу, не припиняючи руху.

Є і теорія, яка каже, що страва отримала назву на честь Гамбурга зі штату Нью-Йорк. Тут також у 1885 році проходив ярмарок, де два брати на прізвище Менчіс готували та продавали продукт, до складу якого входило смажене яловиче м'ясо, покладене між 2-ма булочками. Але, існує точка зору, коли брати вже використовували яловичину тільки після того, як у них закінчились ковбаски, які вони застосовували для звичайних бутербродів.
У журналі «Вечірній Бостон» від 1884 вперше згадали про «гамбурзький стейк», місцем виникнення якого є Німеччина. Назва «Гамбургер» вперше використали в ресторанних меню, у місті Нью-Йорк начебто у 1834 році.

Бургер ПОРК - дивовижно смачниq бургер!
Сімейство Оскара Вебера Білбі вважає, перший гамбургер був приготований їх родичем. У 1891 прадід глави сім'ї брав для начинки дріжджових булок власноруч смажені котлети. Губернатор Франк Китінг, місто Талса (там проживало вказане сімейство) у 1995 році був названий «справжнім місцем народження гамбургера».
Є ймовірність, що певний вплив на створення гамбургера надав кухар Отто Куасва, який підсмажив котлети з яловичого фаршу, а зверху поклав смажену яєчню, дуже схоже на появу першого "PORK BURGER", звісно тоді про це ще ніхто не думав. Відвідувачі — моряки пізніше залишили лише у складі лише котлету.

Кулінар з Афін, Флетчер Девіс, також дотримувався думки, що саме він творець гамбургера. Він виклав смажену котлету, цибулю й гірчицю між 2-ма шматочками хлібу. Вони разом із дружиною почали продавати цей продукт в 1904 році у власній маленькій лавці на ярмарку у місті Сент-Луіс.
Висока популярність була отримана гамбургерами саме на ярмарку у Сент-Луіс, однак, майже через три десятиліття, вони стали гастрономічним символом, коли гамбургер пропонувався як основна страва в мережі закусочних White Castle Hamburger, заснованої Уолтером Андерсоном з Уічіта.

Луї Лессінг в Нью-Хейвені випадково був приготований його перший гамбургер, коли у 1900 році відвідувач звернувся до кухаря та попросив приготувати швидше будь-яку гарячу закуску. Кулінар, який робив щось з фаршу, зліпив котлету і відправив її на гриль. А потім вклав між 2-ма шматочками тостового хліба. Через те, що котлета була подана між тостами, а не між булками, окремі кулінарні критики не вважають, що вперше гамбургер був приготований Луї. Не зважаючи на це, саме він Бібліотекою Конгресу США у 2000 році був названий кухарем, приготувавши перший американський гамбургер.